Тервел Пулев: Свърших си работата, целим се в нещо по-голямо

снимка: lap.bg

На 30 юни Тервел Пулев постигна четвърта поредна победа в професионалния бокс. На специална гала вечер в Берлин, българинът нокаутира Дражен Жанянин във втория рунд на срещата им от полутежка категория. 

Битката приключи бързо, след като хърватина, опитвайки се да се спаси от поредица от тежки удари на Пулев, се наведе доста ниско, изгуби контрол върху тялото си и падна през въжетата извън ринга. 

Това бе и четвърти пореден нокаут при професионалистите за бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 и двукратен европейски вицешампион от дебюта му през декември. 

След паданете на Жанянин Кубрат Пулев първи отиде на провери състоянието му, след което същото направи и Тервел. 

"От ринга изглеждаше доста сериозно падане, но аз си свърших работата. Разбира се, съгласен съм да му дам реванш. Правилникът е такъв - ако до 30 секунди не се качиш сам на ринга си нокаут", каза Тервел Пулев в студиото на предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Това беше един мач за трупане на опит. Целим се в нещо по-голямо, но тези двубои са задължителен етап. Ще продължавам в същия дух, за да ми се вдигне рейтингът и да имам по-сериозни съперници", добави 34-годишният Пулев.

Относно решението си да замени аматьорския бокс с професионалния ринг, той сподели: "Решението го взех преди първия мач, когато се почувствах готов. Подготовката е коренно различна. Все още навлизам в тази материя."

Тервел коментира и евентуалния двубой между по-големия му брат Кубрат и световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа.

"Няма проблем да се състои такъв мач, но професионалният бокс е пари. Има си правила на федерацията, но винаги може да се направят изключения", добави Тервел Пулев.