Официално: Реванш между Джошуа и Кличко - най-късно до 2 декември! Победителят излиза срещу Пулев

снимка: Facebook/Kubrat Pulev

Удовлетвориха желанието на световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и го освободиха от задължителната защита на титлата във версия IBF. Новината разпространи "Скай Спортс".

Боксьорът трябваше да се изправи срещу нашия Кубрат Пулев по регламент, но вместо това получи специално разрешение от Международната боксова федерация за мач-реванш срещу Владимир Кличко. Двамата се биха на 29 април и британецът победи с нокаут. В договора обаче имаше клауза за ответен мач, ако загубилият го поиска. така и се случи.

Двубоят между Джошуа и украинеца трябва да се състои най-късно до 2 декември, а победителят от него ще трябва задължително след това да защитава шампионския си колан срещу Кобрата. Това е добрата новина за бг феновете и Пулев. 

Простите сметки сочат, че с който и от двамата да се бие Кубрат - то срещата ще се състои през април или май 2018. Това автоматично означава, че българинът ще търси съперник за бой в края на годината, за да не губи форма. Кой ще бъде негов опонет обаче все още няма яснота. Къде ще е боят също не се знае.

Сигурното е, че съперникът отново няма да е от класата на Пулев и по-скоро отново ще гледаме битка с предизвестен край.