Джошуа иска нов бой с Кличко и с никой друг

снимка: БГНЕС/EPA

Бокс-събитието на годината безспорно беше битката между Владимир Кличко и Антъни Джошуа на "Уембли". И за радост на феновете на този спорт, по всичко личи, че още до края на годината ще има реванш. 

Поне това си личи от изказването на промоутъра на британския световен шампион - Еди Хърн. Още след мача на 29 април той разкри, че работи за осъществяването на още една такава битка и сега изглежда тя е все по-близо. 

"Желанието на Антъни е следващият му мач да е с Кличко и с никой друг. И доколкото разбрах от разговорите си с лагера на украинеца, такъв реванш ще се състои скоро. До няколко седмици всичко ще е ясно", заяви Хърн пред германския вестник "Die Welt", цитирано от Гонг. 

До края на тази седмица ще стане ясно дали ако наистина реваншът се състои, Джошуа ще загуби колана си във версията IBF. Точно там задължителен претендент за пояса е Кубрат Пулев, който вече внесе протест срещу отлагането на битката помежду им, каквото официално писмо отправи британецът до ръководството на федерацията.