Кобрата: Нямам намерение да чакам Джошуа и Кличко да си играят, искам мач (ВИДЕО)

снимка: НСА

Кубрат Пулев днес беше награден от ректора на НСА "Васил Левски" проф. Пенчо Гешев по случай 24 май. След събитието Кобрата обяви, че не му се занимава да чака Антъни Джошуа и Владимир Кличко да се разбират за реванш. Пулев е задължителен претендент за титлата на IBF и няма намерение да отлага мача за пояса.

"В момента Джошуа води преговори с Кличко за реванш. Ние естествено настояваме да се изправя за световната титла, а не да ги чакаме тях да си играят, защото те могат да отлагат и да се мотаят. Затова сме изпратили писмо до Международната боксова федерация, за да се играе за този пояс. Ако обаче му го отнемат, то аз ще трябва да играя с Карлос Такам, тъй като той е следващият в ранглистата, а аз съм задължителен претендент. Този мач също може и да е в България, нищо не се знае. За мен това ще е най-голямата радост и вече съответно трябва да победим. Ще е голям плюс не само за мен, но и за България, а и за хората ще е приятно", обясни Кобрата. 

Кобрата заяви и с кой предпочита да се бие.

"Неведнъж съм казвал, че нямам проблем да изляза срещу когото и да е. За мен това е едно предизвикателство. Важното е да опитаме и да се борим. Аз смятам, че имам много енергия и много сила, за да победя и да стана първи."

Пулев отсече, че никога не е разговарял с новия световен шампион.