Фюри избухна: Джошуа отнесе милиони удари, щеше да ми струва 30 млн. паунда

снимка: БГНЕС/EPA

Бившият световен шампион Тайсън Фюри продължава със словестната си канонада срещу най-силния боксьор в момента Антъни Джошуа.

Излекувалият се от депресия британец е категоричен, че Владимир Кличко щеше да бие 27-годишния боксьор, ако беше малко по-млад. В същото време обяви, че е пълно с играчи в тежка категория, които спокойно ще се справят с Джошуа.

"Победата си е победа, но 100% Владимир щеше да го бие, ако беше по-млад. Моята победа беше далеч по-добра, страхотна боксова лекция. Той никога не ме удари, но Ей Джей отнесе милиони удари и едва не беше нокаутиран", каза Фюри по повод двубоя на Джошуа срещу Кличко.

"Определено Влад го разкри. Надявам се Еди Хърн да предпази Джошуа, защото първият по-сносен боксьор, който не е на 41 години, ще го бие. Уайлдър, Паркър - някое от тези недоразумения, ще го бие", допълни той. 

Фюри сподели, че е имал сериозни притеснения в 5-ия рунд, когато Кличко просна британеца в нокдаун. Причината - Тайсън очаква да се бие със своя сънародник в нов мега двубой, който да му гарантира десетки милиони.

"Мислех си, че Джошуа ще бъде нокаутиран в 5-ия рунд. Почти се разплаках, защото това щеше да ми коства около 20-30 милиона паунда", призна Циганския крал, цитиран от Спортлайв.

Бях готов да го залея с вода, за да стане и да се събуди. Владимир се опита да затвори мача в свой начин, така както прави винаги, но му сършиха силите", категоричен беше Фюри.