Агентът на Уайлдър: Дионтей ще се бие с Джошуа и ще го нокаутира през 2018

снимка: boxingscene.com

Новата звезда в свръхтежка категория Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър ще се изправят един срещу друг на боксовия ринг най-рано през следващата година. Това обяви промоутърът на Уайлдър Лу ДиБела.

ДиБела е категоричен, че Уайлдър е способен да нокаутира Джошуа. Промоутърът също добави, че според него, ако Владимир Кличко е бил по-млад, е щял да довърши Джошуа в шестия рунд, в срещата между двамата. Тогава украинецът прати в нокдаун британеца, но не успя да го довърши с нокаут. Според ДиБела, неговият клиент Уайлдър е видял доста неща в мача Кличко - Джошуа, които ще са му от полза. Той допълни, че двубоят на стадион "Уембли" е върнал блясъка на тежката категория.

"Ако Кличко беше по-млад, не мисля, че Джошуа щеше да оцелее в шестия рунд. Това че издържа, несъмнено показва, че Антъни съумя да излезе от огъня. Това беше потресаващо зрелище, което съживи тежката категория на професионалния бокс", каза ДиБела, цитиран от Гонг.

Промоутърът допълни, че двубой между Уайлдър и Джошуа е възможен другата година.

"Те са двамата най-големи, най-силни и най-добре подготвени боксьори, които представляват опасност един за друг. По мое мнение, ако Дионтей нацели Джошуа, както успя да го направи Кличко в шестия рунд, британецът няма да се изправи от пода. Но не трябва да се забравя, че Джошуа е направо огромен, много е силен и отлично трениран. Мач между тях ще бъде един зашеметяващ бой", каза още ДиБела.