Ново 20! Джошуа се отказва от титлата си на IBF, за да не се бие с Кобрата

снимка: twitter

Антъни Джошуа е готов да оваканти титлата в тежка категория на IBF само и само да не се бие с родния боксьор Кубрат Пулев. Както е известно Пулев е задължителен претендент за колана, а от федерацията настояват скоро да има защита на трофея. Така след дълги увъртания става ясно, че Джошуа въобще не иска да се бие с Пулев. За него е по-важно да направи голям мач в САЩ, Китай или Лондон, който да му докара много приходи. 

Мениджърът на Джошуа - Еди Хърн обаче заяви, че е възможно британеца да оваканти титлата си, тъй като за тях приоритет е реванш с Владимир Кличко.

"Много по-изгодно е да има мач с Кличко. Ние разговаряме с екипа на Пулев и предполагам през уикенда ще уточним всичко", заяви Хърн.

"Не може да позволим на боксовата политика да спира прогреса на Джошуа. А в момента се случва точно това - федерацията го задължава да се бие с Кобрата", каза още мениджърът на Джошуа.

"В един идеален свят ние искаме да притежаваме всички титли, но за сега това няма как да стане. Готови сме да се откажем от тази титла", добави Хърн.

"Ще опитаме да сключим сделка с Пулев. Да се организира мач за титлата на IBF с някой боксьор, а победителят след време да се бие с Джошуа", отсече Хърн.