Антъни Джошуа се гаври с Кубрат Пулев! Счита Кобрата за недостоен за бой

Мениджърът на Антъни Джошуа Еди Хърн потвърди, че ако британецът иска да запази световната си титла на IBF, той ще трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев. До мач между двамата ще се стигне в края на лятото на 2017-а, но само при две усло­вия.

Първото е настоящият шампион на международната федерация да запише 19-ата си поредна победа, което оз­начава и да нанесе четвърта загуба в кариерата на Влади­мир Кличко. Двамата ще се из­правят един срещу друг на 29 април на стадион "Уембли". Битката ще е за пояса на Джошуа и за вакантните та­кива на WBA и IBO. Първите билети за нея вече бяха пусна­ти в продажба и изчерпани за по-малко от час. На трибуните ще има 90 хиляди, след ка­то лично кметът на Лондон одобри цифрата.

Второто е свързано с жела­нието на британеца да бокси­ра със задължителния претен­дент, какъвто е Кобрата. Ако Антъни иска да се срещне с българина, то такъв мач ще има. Ако обаче няма намере­ние да се качи на един ринг с него, това ще означава и овакантяване на титлата, а Пулев да боксира за нея срещу следващия в ранглистата на IBF. "Кубрат е официалният претендент, така че след Кличко ще трябва да се раз­правим и с него. Ще видим обаче дали ще го направим или не. Определено искаме да запазим титлата, но ще гово­рим за него едва след като спечелим на 29 април", сподели Еди Хърн.

Мениджърът отново даде да се разбере, че приоритет за Джошуа след мача с Влади­мир ще бъде сблъсък с Дионтей Уайлдър. Остава отво­рен въпросът дали Антъни ще тръгне към американеца преди да направи задължителна защита с Кубрат, или първо ще избере да се срещне с интерконтиненталния шам­пион на WBA.