Антъни Джошуа мечтае да стане Роналдо на бокса след Кличко

снимка: Ан

Носителят на три от четирите най-престижни пояса в тежка категория по бокс Антъни Джошуа призна, че мечтае да стане легенда като Кристиано Роналдо. Британският боксьор няма търпение да се бие с Владимир Кличко и да защити световната си титла. Мегашоуто е на 27 април на стадион "Уембли" и ще бъде пред 90 000 зрители.

"Харесвам Кристиано Роналдо, защото той дълги години е на най-високо ниво. Няма слаба година. Всеки път дори изненадва с нов рекорд. Искам да стана Кристиано на бокса!", заяви Джошуа.

"За да го направя трябва да победа Кличко. Ще защитя титлите си срещу него и всеки, който застане на пътя ми", добави най-коментираният спортист на Острова.

"Искам да направя така, че да бъда запомнен като шампион. Така че след време като попитат за мен - "Колко години бе на върха", да отговарят - "Години, дълги години никой не успя да го победи", размечта се още Джошуа.

"Може да съм бил дълги години спаринг партньор на Кличко и той да ме нарича "Малкото братче", но сега не стоят така. Ще излезем един срещу друг и ще трябва да му покажа, че неговото братче не е малко", закани се още Антъни.