Кличко качва Кобрата на ринга за бой с Джошуа

снимка: boxingscene.com

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев е все по-близо до мач с Антъни Джошуа. Това стана ясно, след като Владимир Кличко се контузи и обяви, че боят за световната титла на IBF с британеца на 10 декември отпада.

Промоутърът обясни, че проблемите на Кличко и малкото оставащо време за организиране на бой от такъв ранг е довело до незабавно отлагане за март или април. Джошуа обаче няма никакво намерение да си почива толкова много време. Бритaнецът смята да се боксира на 10 декември в Манчестър и на дневен ред е изборът на достоен претендент.

Тук се късмета се усмихва на Кобрата.

"Антъни ще се бие на 10 декември, както бе планирано, а сега ще поработим върху избора на съперник", заяви мениджърът на Джошуа - Еди Хърн.

Само преди дни Хърн обяви, че Кобрата е перфектен съперник за Антъни и трябва да има мач между двамата. На същото мнение са и специализирани издания. Другите кандидати за мача с Джошуа са сънародникът му Дейвид Прайс, получилият право на мач за титлата на IBF Джоузеф Паркър, Ерик Молина, Брайън Дженинс и Александър Устинов.