Застаряващият Кличко не вярва на депресирания Фюри, иска да му вземат титлите

снимка: БГНЕС/EPA

Бившият шампион в тежка категория Владимир Кличко остана доста разочарован от новината, че настоящият носител на тилите Тайсън Фюри отлага реванша за втори път. Според Кличко "царската депресия", от която Фюри се оплака, не е основателна причина.

Украинският боксьор не е съгласен да бъде разиграван и настоява федерацията да наложи санкции и да се предприемат незабавни действия за отнемането на титлите на Фюри. Искането на Кличко е поради факта, че няма за кога да чака, след като вече минава четирисетака.

Владимир е навит да се боксира през декември срещу някой, който федерацията назначи за титлите на Фюри. Основният фаворит е шампионът на IBF Антъни Джошуа.

Мениджърът на Кличко също изиска бързо и адекватно решение от световната боксова федерацията.

В WBA има правило, че всеки шампион трябва да защити тилата си в рамките на следващата година. Чрез ивестни изключения може да удължи срока.

Украинецът обаче не спря да наглее. "Това, което Фюри прави не ме интересува. Аз съм в топ форма и искам да се боксирам в Манчестър. Професионален боксьор съм от 1996 г. и никога не съм имал толкова дълга пауза. Разочарован съм от Фюри, че за втори път отлага мача", заяви Кличко.