Потвърдено: Работи се за мач на Кубрат Пулев в София

снимка: БТА

„След доста дълъг скучен период боксът в тежка категория отново стана вълнуващ”, каза изпълнителният директор на Зауерланд Крис Мейер, предаде репортер на БГНЕС. Пулев и Чисора ще се бият за европейската титла, като мачът ще бъде и елиминатор за титлата на IBF, която в момента е притежание на Чарлс Мартин.

Двубоят ще е в Хамбург на 7 май. „Много сме горди, че можем да организираме този толкова важен двубой за европейската титла през май в Хамбург. След доста дълъг скучен период в тежката категория сега се връщаме към доброто старо време, когато боксът в тежка категория беше вълнуващ.

Цялата дивизия в момента е много по-отворена и има много боксьори, което не позволява да се предскаже кой ще победи. Освен Кубрат и Чисора, има и други имена, които са шампиони – това са Джошуа, Мартин, Кличко, Фюри и още имена като Поветкин, Лукас Браун.

Това е една много голяма и интересна категория в момента. Победителят от този мач ще спечели не само европейската титла, но и ще вземе добро място в ранглистата и ще има възможност да се бори скоро за световната титла.

Този, който загуби, пък ще има доста важни мачове. Нямам представа кой ще спечели. Битката между двамата ще е много интересна. Кубрат е с нас през цялата му професионална кариера, а относно Дерек лично следя кариерата му и за мен нещата са прости – това е един от най-вълнуващите мачове, които можем да направим тази година. Когато има шанс те да се борят за европейската титла, ние взимаме този шанс, защото тази битка има само победители. Дерек имаше шанс да се бие с Джошуа, но този план отпадна и решихме да се бие срещу Пулев”, каза Мейер.

Той разкри, че всичко е стандартизирано и боксьорите сами ще избират ръкавиците, като нищо няма да бъде скрито от другия. „Всичко е обмислено и стандартизирано за този мач. Двамата боксьори познават ринга, защото той е стандартен – 20 на 20 фута. Всеки от тях ще си избере ръкавици, с които да се боксира.

Състезателите ни вярват и ние не крием нищо от тях. Не сме Кличко, за да се крием. Направихме тази пресконференция за мача през май месец, но ако Кубрат спечели ще има мач в България. Не знам кой ще победи между двамата. Този мач не е организиран в София, защото все още разработваме пазара тук.

Това са професионални боксьори, които излагат живота си на риск и по тази причина трябва да бъдат добре платени. Същото важи и за Дерек, но той обича да се бие извън Англия. Работи се в посока Кубрат да се бие в София и шоу ще има. Всички финансови подробности са изяснени”, каза Мейер. /БГНЕС