Чисора изчетка Кобрата, но се закани да го пребие

снимка: www.dailystar.co.uk

Дерек Чисора първо изчетка Кубрат Пулев, а после се закани на Кобрата, че ще го разбие. Съотборниците в "Зауерланд" ще се изправят един срещу друг за европейската титла в тежка категория, като на този етап не е ясно нито къде ще се проведе битката, нито на коя дата ще бъде.

Британецът признава, че иска да използва този мач, за да се завърне в голямата игра за някой от световните пояси. 32-годишният Чисора обясни и причините, поради които предпочита да срещне Кубрат Пулев, вместо Антъни Джошуа.

"И аз исках битката да е с Кубрат Пулев. През последната година се бих пет пъти, мачовете бяха леки за мен. Нуждаех се от някого, който да ме затвърди отново на сцената при свръхтежките и мисля, че Кубрат е точно такъв. Страхотен съперник, ще стане чудесен мач и за двете страни. Целта ми е да го пребия и да се завърна при големите", коментира Дерек Чисора пред Boxingnewsonline.net.

На въпрос за процъфтяващия британски бокс в неговата категория, Чисора коментира: "Не винаги е необходимо да се биеш за световна титла, за да правиш пари. Има толкова много вътрешни мачове, в които искам да участвам отново, докато не получих шанса за този мач. Искам да се завърна отново и всички онези мачове, които загубих, да ги спечеля."

Най-вероятно е битката между Чисора и Кобрата да се състои в Берлин. Другата опция е София - зала Арена Армеец.