10 прелюбопитни факти за Тайсън Фюри, които не знаете!

снимка: БГНЕС/EPA

Тайсън Фюри-Циганския барон със сигурност е атлет, който ще влезе в историята с последния боксов подвиг - победата над Кличко и отмъкването на всичките най-важни пояси.

Боксьорът дори не е толкова известен в Англия и се смята, че името му със сигурност ще трупа слава след мача, пише "Men.bg". 112-килограмовият гигант определено може да се забележи отдалеч, след като основната му работа е да бие хора за пари, а понякога може да го прави за милиони, след като е професионален боксьор.

Фюри взе титлата, изпя песен на жена си и показа, че зад маската на лудия психар има един много умен, хладнокръвен и опасен човек, който много добре преценява своя опонент. След като съботната вечер промени изцяло съдбата на боксьора.

Вижте 10 любопитни факти за Фюри:  

1. 27-годишният боксьор е кръстен на Майк Тайсън и е роден точно, когато самият Тайсън се катери по боксовата йерархия, покорявайки сърцата на публиката. 

2. Бащата на Тайсън, Джон Фюри е изключително добър боец, който прекарва времето си в бокс без ръкавици. Благодарение на бойните си умения и единственият начин за прехранване, Джон Фюри успява да закупи малка къща с площадка за тренировки в задния двор. 

3. След като се ражда, Тайсън тежи едва половин килограм. Лекарите съобщават тъжната новина и дори не смятат, че бъдещият шампион ще оцелее. Всичко това се случва, защото Фюри просто не може да чака още три месеца.

4. Тайсън започва да расте на 6-годишна възраст и никога не спира. На 14 години вече е 196 сантиметра и продължавал да расте.

5. Тактиката на Тайсън се оказа доста работеща, след като успя да изкара своя противник извън равновесие, наричайки го поклонник на дявола, както и хомосексуалист, след като открито го попита за неговите сексуални предпочитания. Едва ли можете да го обидите, ако кажете, че притежава изявен селски манталитет, защото Фюри израства в село близо до Чешър. 

6. Бащата на Фюри излежава 11-годишна присъда в затвора, защото вади окото на човек в кръчмарска свада. Той трябвало да получи специално признание, за да може да пътува до Дюселдорф и да види битката на сина си. 

7. Въпреки пиперливия език, Фюри е изключително религиозен и всичко това се дължи на чичо му, който е пастор. Боксьорът не спира да казва, че неговата най-силна вяра е в Библията.

8. През 2011 година, Тайсън споделя, че е бил в толкова дълбока депресия, че в един момент е бил на Луната, а в следващия се е замислял дали да не се качи в колата, за да се блъсне в близката стена със 100 мили в час. И до днес смята, че неговите психични проблеми могат да бъдат в следствие на лошото детство. Бащата на Тайсън е имал друга жена и дете, майка му е забременявала 14 пъти и само 4 деца успяват да оцелеят. 

9. Настоящият шампион изобщо не може да каже, че не живее лъскаво, но скорошни новини разкриват, че е продал своето огромно имение и е минал на далеч по-малко и скромно жилище. Неговият лъскав Rolls-Royce Phantom е бил заменен с Mercedes-Benz S-Class на стойност от 2000 паунда. Фюри признава, че обичал ретро автомобилите. Това все пак не му пречи да получава глоби за превишена скорост. 

10. Фюри ще получи около 30 милиона паунда, след като спечели титлите, което си е много добра сума.  И нека не забравяме, че боксовата комисия винаги успява да го награди с някоя друга глоба, след като не спира да обижда своите колеги. Последната издънка е скромната глоба от 3000 паунда, защото нарича двама колеги "любовници".