ЧЕРНО ТОТО: Кличко продал мача срещу клоуна Фюри за пари

снимка: БГНЕС/EPA

Сензационна версия се появи около сюрпризиращата загуба на Владимир Кличко, който сдаде четирите си пояса в свръхтежка категория на боксьора-клоун Тайсън Фюри. 

Авторитетният руски промоутър Владимир Хрюнов съзря уговорка и подкрепи твърденията си с факти и разликата в играта на Кличко в сравнение с последните му мачове.

Хрюнов заяви, че на Острова са били приети залози в размер на 3 милиона паунда при коефициент 1/6 (залагаш 1, печелиш 6). Известно е, че именно когато е замесено "черно тото" букмейкърските компании регистрират подобни странни залози.

"Подозирам уговорка и мога да ви кажа каква е целта на Кличко и хората му. Той е към края на кариерата си и просто екипът му иска да спечели малко пари. В договора му има клауза за реванш, който може да спечели и да се оттегли като шампион. Всичко в мача му с Фюри беше странно и не мисля, че Кличко се е бил така дори със спаринг партньор", заяви Хрюнов пред "Известия".

Сряскащото е, че и самият брат на Владиир Кличко - Виталий се изпусна и подхрани съмненията за предварително уговорен резултат в двубоя. 

"Това не беше брат ми, който познавам. Няма как това да е случайно. Владимир нито скъсяваше дистанцията, нито удряше, когато имаше тази възможност. Нямаше хъс за победа и аз съм озадачен. Никога преди не съм си помислял, че брат ми може да изиграе толкова слаб мач на ринга", изригна настоящият кмет на Киев и бивш световен шампион в тежка категория.

Брашно в мелницата на тези, които са убедени, че има шашма в мача Кличко - Фюри налива и друг факт. Самият Фюри е заложил 250 000 долара преди срещата за своя победа. Британецът призна това и сега освен тлъстия чек от 5 милиона долара, прибра още около 2 милиона от фиша, в който е познал, че ще пребие Кличко.