Що за стока е съперникът на Кубрат Пулев?

снимка: БТА

Кубрат Пулев ще се изправи срещу Джордж Ариас на 17 октомври на галавечерта на „Зауерланд“ в Карлсруе. След няколко дни на информационно затъмнение днес най-накрая стана ясно срещу кого точно ще направи голямото си завръщане българският боксьор.

След като стана ясно, че наскоро Кобрата е получил предложение да срещне една от звездите в спорта Руслан Чагаев, което е отказал, то очаквано следващият му опонент е, меко казано, непретенциозен.

Ариас е от Бразилия и е на 41 години – 7 по-възрастен от Пулев, но за сметка на това, както може да се очаква, с далеч по-голям брой мачове на професионалния ринг. Той има 56 победи и 13 загуби в кариерата си, която е започнала през 1996 година (на 15 октомври), като 42 от успехите му са с нокаут, а четири пъти самият той е бивал нокаутиран.

За последно Ариас се е боксирал на 25 юли тази година в Дербишир, Англия, като след 10-рундова битка губи по точки от Хюи Фюри – братовчедът на Тайсън Фюри, който на 28 ноември ще се бори за световните титли на Владимир Кличко.

На 11 май 2015 година пък Ариас спечели титлата на Бразилия след нокаут във втория рунд срещу Леонардо де Моура. Любопитен факт от кариерата на Ариас е, че на 6 декември 2014 година той е бил победен от Денис Бойцов след решение на съдиите да прекратят двубоя в осмия рунд в полза на руснака. Бойцов е познат на българските фенове на бокса най-вече с факта, че бе спряган за съперник на Кубрат Пулев за мач на 31 март миналата година, но бе един от редицата професионалисти, които отказаха да се изправят срещу Кобрата.

Джордж Ариас е 122-ри в световната ранглиста, предоставена от специализирания сайт за боксова статистика boxrec.com, който изчислява класирането на базата на представянето на всеки отделен състезател – победи, начин на постигане на победа, сила на съперника, моментна форма на съперника и др.

За сравнение, в същата световна ранглиста Кубрат Пулев е поставен на 5-то място и отстъпва само на властелина Владимир Кличко, който е лидер, както и на Александър Поветкин, Тайсън Фюри и новия шампион на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър.