Тайсън Фюри сподели рецептата за победа над Кличко

снимка: Guliver/Getty Images

Според мнозина свеотвният шампион в тежка категория Владимир Кличко е практически непобедим за настоящия момент, което наскоро от първа ръка научи и българският претендент Кубрат Пулев.

През месец април украинецът отново ще защитава поясите си срещу американеца Брайънт Дженингс в Ню Йорк, но не са много хората, които очакват каквито и да е проблеми за Владимир Кличко.

Един от следващите опоненти на Кличко със сигурност ще бъде представителят на Великобритания Тайсън Фюри, който през миналата година си спечели правото да бъде официален претендент на световния шампион. В събота Фюри отново доминира и отказа за осем рунда Кристиан Хамер, като етническият ирландец сподели своята "рецепта" за победа над Кличко, а именно - обратният гард.

Въпреки че по принцип е десничар, в последните си два мача Фюри експериментира с успешна смяна на гарда по време на двубоя, превключвайки от стандартен към обратен гард в рамките на секунди. Нещо, което според него ще му донесе успех и срещу световния шампион, който в миналото е изпитвал проблеми срещу боксьори с обратен гард.

"Вярвам, че обратният гард е ключът", заяви Фюри пред Manchester Evening News.

"Вземете за пример Кори Сандърс, който успя да нокаутира Кличко. Той бе с обратен гард. Тони Томпсън също му създаде известни проблеми по този начин. Както Сандърс, така и Томпсън предпочитаха играта от дистанция, но никой от тях не умее вътрешния бой така, както аз. Вярвам, че защитата при обратен гард е непробиваема", добави британецът.

Смята се, че двубоят между Владимир Кличко и Тайсън Фюри може да се състои през месец септември. Легендарният "Уембли" пък е една от възможните арени на сблъсъка.