Три нови зали отварят врати до лятото

галерия:

снимка: Булфото

След като кабинетът на Бойко Борисов откри многофункционалната зала в София „Арена Армее”, до лятото Варна, Пловдив и Русе ще могат да се похвалят с нови съоражения, които да приемат първенства от световна величина. Трите зали ще трябва да отворят врати преди лятото, а общата стойност на проектите е около 100 милиона лева.

Зала „Конгресна” във Варна трябва да бъде открита преди началото на май, когато трябва да се осъществят състезания по спортна гимнастика и акробатика, както и срещите от Световната лига по волейбол. Очакваше се съоражението да е готово по-рано, но проблем с подпочвени води около основите и несъобразен проект забавиха церемонията по откриването. Цената за реконструкцията трябваше да е около 4,5 милиона лева, но бързо набъбна до около 11 милиона именно заради двата проблема.

4125124

"Плаза Арена" в Русе се очаква да бъде открита точно на Гергьовден, когато е празника на града. Проектът на съоражението е на повече от половин век, а вече в него са наляти почти 50 милиона лева.  Залата ще има 5 500 седящи места плюс ВИП ложи за най-важните гости. Предстои да се положат настилките на главното игрище, както и на двете тренировачни. На 4 октомври 2015 ще има шоу на танцовата формация „Лорд ъф дъ денс”, като вече са продадени 600 билета.

 4134047

Съоражението в Пловдив ще бъде втората по големина в България с 8 000 седящи места, паркинг с 350 места и ще бъде подходящ за 28 вида спорт, като ще има и закрит колодрум. Строежът е започнат преди около 10 години и се очаква залата да бъде открито през юни. Първото голямо събитие ще бъде боксово шоу, в което ще вземе участие и Кубрат Пулев. До сега за залата са отпуснати около 50 милиона лева.

4134046