Блокбъстърът Мейуедър - Пакиао ще е факт до няколко дни

Един от най-очакваните мачове в историята на бокса най-вероятно все пак ще се проведе, въпреки всичките трудности и провалени преговори през последните няколко години.

Флойд Мейуедър-младши и Мани Пакиао ще се изправят един срещу друг през тази година, а надежда за това даде промоутърът на филипинеца Боб Аръм. Според думите на Аръм, разговорите между двата лагера вече са в етап на "оформяне на документите", като никога досега преговорите между Мейуедър и Пакиао не са били толкова близо до успешен завършек.

Във вторник двамата боксьори дори се срещнаха лично в хотелска стая в Маями, което и сериозно улесни продължаващите разговори за евентуален двубой между тях.

"Всички правят правилните неща. Вече оформяме документите. Всичко се движи в точната посока. Надявам се, че до няколко дни всичко ще приключи", заяви Боб Аръм пред пресата в САЩ.

Очаква се телевизонните мрежи, които имат договори с двамата боксьори - TimeWarner/HBO с Пакиао и CBS/Showitme с Мейуедър, да предложат общ "pay-per-view" пакет за срещата, както през 2002 година това се случи и за касовия двубой в тежка категория между Майк Тайсън и Ленъкс Люис.

По всяка вероятност двубоят между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао ще се проведе на 2 май в "MGM Grand Garden Arena", Лас Вегас.