Кубрат Пулев: Не изпитвам омраза към Кличко

снимка: БТА

"Не мразя Владимир Кличко". Това заяви боксьор №1 на България Кубрат Пулев, който гостува на Сашо Диков в ефира на Нова телевизия.

Две седмици след злополучния двубой между Кличко и Пулев в Хамбург, завършил с нокаут на украинеца в петия рунд, Кобрата отново говори за историческия за българския бокс сблъсък за световната титла в тежка категория.

В ефира на "ДикOFF" Кубрат Пулев отново довери, че изпитва сериозен яд от начина, по който е пропуснал да стане световен шампион по бокс сред най-тежките.

"Не трябва да превръщаме спорта във война, дори в лична такава. Затова ви казвам, че не мразя Кличко. След мача го поздравих в социалните мрежи и мисля, че това е достатъчно. Неведнъж казах, че грешката си е изцяло моя, не може да допускам такива пропуски в защитен план", заяви Кубрат Пулев.

Кобрата отново сподели мнение, че загубата от Владимир Кличко ще му помогне да израсне още повече в професионален план.

"Най-много ме е яд на мен самия, защото не успях да победя и да зарадвам целия български народ. Но аз вярвам все повече в себе си след този мач. След него съм поне едно стъпало нагоре в професионалния бокс", довери Пулев.

Българинът не пропусна да говори и за номерата, които световният шампион и неговият екип му бяха спретнали в дните преди двубоя

"Ако имаше някъде, където Кличко да може да лавира, това бяха ръкавиците. Не беше честно спрямо мен до самото начало на двубоя да не ги видя, да не ми ги дават, да нямам право дори да ги погледна", обясни Кобрата.