Тайсън Фюри: Пулев избра налудничава тактика срещу Кличко

снимка: boxingscene.com

Британският боксьор в тежка категория Тайсън Фюри разкритикува подхода на Кубрат Пулев в двубоя му със световния шампион Владимир Кличко на 15 ноември в Хамбург.

Софиянецът бе нокаутиран в петия рунд и претърпя първа загуба в кариерата си на професионалист, докато Владимир Кличко успя да запази световната си корона в дивизията.

След двубоя Кобрата бе силно критикуван за избраната от него тактика, която предполагаше влизането в открит бой с украинския му съперник. Предприетият от Кубрат Пулев риск му струваше скъпо, като за пет рунда българинът се озова цели четири пъти на пода.

Тази вечер Тайсън Фюри се изправя срещу сънародника си Дерек Чизора, като евентуален успех ще му спечели правото да се изправи срещу Владимир Кличко в бъдеще. Говорейки за двубоя между Кличко и Кубрат Пулев, Фюри сподели своето мнение относно случилото се.

"Кличко се справи добре, но Пулев не изглеждаше така, както трябваше и се очакваше от него", заяви британецът.

"Той държеше ръцете си като кикбоксьор. Защитата му бе много лоша и не можеше да издържа на ударите на Кличко. Владимир също изглеждаше раним, като той понесе тежък ляв прав в началото на мача, а краката му се размекнаха. Мисля, че Пулев "изгоря" още преди мача, защото той обикновено се боксира и се движи добре, докато срещу Владимир той просто стоеше на едно място, подобно на боксова круша", добави Фюри.

"Пулев разчиташе твърде много на брадичката си, което не бива да правиш срещу боксьор, който знае как да удря. Кличко изглеждаше добре срещу Пулев, но защото тактиката на Пулев бе просто налудничава", каза още британският боксьор.