Кличко съди Кубрат заради нападките за допинга

снимка: boxingscene.com

Световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко е завел дело срещу Кубрат Пулев за обвиненията на българина за използване на допинг от страна на украинеца.

Владимир Кличко няколко пъти показа, че е много чувствителен на тази тема. Негови адвокати са постели Кубрат още преди мача и са му казали, че няма право да говори по тази тема.

"Още преди мача дойдоха адвокати на Владимир Кличко и ме притискаха да не говоря за допинга. Това обаче не е проблем за мен. Това дело сигурни ще отиде наникъде. Аз говоря тогава, когато имам прави. Няма за какво да ме осъди."

"Допингът няма значение, когато сме двама човека на ринга, това не е оправдание защото аз отчитам своите грешки. Не знам дали Кличко е взимал допинг, но заради тези думи ме съди. Няма как да го уважавам този човек."

"Всичко е толкова елементарно. Всеки спорт си има правила, а в случая Кличко прави тези правила за себе си. Изведнъж идвам аз от България и не обичам и не мога да си мълча. Мен ме скъсаха от проверки. Връщам се в България и те веднага ме чакат тука за проверка Той не го направи, а всичките ни искания останаха глас в пустиня."

"Кличко не е длъжен да дава допинг в извън състезателно време. Така е записано това в неговия договор. Той трябва да даде проба след мача. Аз исках като честен мъж той да даде една проба, но него направи. Знаете, че хванаха брат му с допинг през 1996-та година и не участва на Олимпиадата.

"К2 спечелиха търга за това кой ще организира мача и те определиха правилата," поясни кратко Кристиан Майер от "Зауерланд"