Кубрат Пулев устоял на удар на Кличко със сила 450 кг

галерия:

снимка: БТА/AP

Световният шампион в тежка категория на професионалния бокс Владимир Кличко е нанесъл удар на Кубрат Пулев с тежест, равняваща се на 450 килограма, изчислиха експерти, цитирани от германския вестник “Билд”.

Става въпрос за зловещото дясно кроше, с което украинецът за малко не скъса главата на Кобрата в третия рунд на мача. Пулев обаче устоя на тази тупалка, като дори не последва нокдаун.

С това българинът си спечели уважението на боксьори и специалисти, които са учудени на издържливостта му на тежки удари.

В мача им, който бе за шампионския пояс на Международната боксова федерация (IBF), Кличко повали Кубрат в нокдаун общо четири пъти, като последният се оказа и фаталният нокаут, след който Пулев не успя да се изправи на крака в рунд №5.

За този удар, който бе нанесен с ляво кроше, бе изчислено, че е нанесен със сила около 200 кг., представете си какъв човек трябва да си, за да понесеш тупаник с повече от два пъти по-голяма сила?

Д-р Стоманен чук, както е прозвището на Влад, освен като много техничен боец, се слави и с тежките си удари, като при него няма особено значение, с коя ръка са нанесени - със силната му дясна или с левачката, както се увери и Кубрат Пулев на 15 ноември в Хамбург.

Кличко, който е и един от най-бруталните нокаутьори в бокса с 53 нокаута в 66 мача, нанася удари със сила над 500 кг с дясната си ръка (резултатите са измерени на тестове - б.а.).

4125708