Кубрат Пулев започва работа с нов треньор

Кубрат Пулев вероятно ще прекрати отношенията си със своя личен треньор Ото Рамин и ще се довери на друг специалист през 2015 година.

За това намекна и все още действащият промоутър на Кобрата от "Зауерланд Ивентс" - Кале Зауерланд, който даде своя коментар за двубоя между софиянеца и Владимир Кличко на 15 ноември в Хамбург.

Българинът претърпя болезнен нокаут в петия рунд и не успя да детронира световния шампион от Украйна, като все по-често се спекулира, че той няма да продължи изтичащия си договор със "Зауерланд".

Самият Кале Зауерланд не пожела да внесе повече яснота около бъдещето на софиянеца, но намекна, че вероятно Кубрат Пулев ще работи с нов наставник през следващата година.

"Пулев влезе в мача със стратегия, която малко хора имат топките да изберат срещу Владимир Кличко. Той се качи на ринга с настройката "аз или той“. Мисля, че това бе похвално от негова страна", заяви Зауерланд в интервю за iFL TV.

"Мога да кажа, че останах разочарован от подхода на Пулев в дефанзивен аспект. В първия рунд той успя да вкара много хубав удар на Кличко, но в последствие не успя да се справи в защитен план с последвалата контраатака. Това, че Пулев се изправи веднага след получените нокдаун, говори добре за сърцето и брадичката му", добави промоутърът.

"Същото се случи и по време на рунда, когато Пулев бе нокаутиран. Той успя да пробие защитата на Кличко, но в последствие отново бе застигнат на контраатака. Мисля, че за първи път от много време видяхме Владимир Кличко да превключва на "пета скорост“. Това бе много добър и впечатляващ мач за него", каза още германецът.

Кале Зауерланд не изрази никакви съмнения, че Кубрат Пулев ще успее да превъзмогне тежкия си нокаут срещу световния шампион.

"Кубрат Пулев ще се завърне. Това бе едва 21-ия му мач като професионалист, като той не спира да трупа опит. Не бих бил изненадан, ако той смени и треньора си, защото видимо след мача Кубрат не бе доволен. Той е способен на повече и мисля, че ще успее да се завърне успешно на ринга", сигурен е Кале.