Следващият мач на Кубрат Пулев в "Арена Армеец"?

Следващият мач на Кубрат Пулев може да се проведе в София. Най-добрият ни боксьор от дълго време мечтае да се бие на родна земя и това може да стане реалност още следващата година, пише вестник "24 часа".

От неговия клуб "Зауерланд" са останали впечатлени от подкрепата, която Кобрата получи срещу Владимир Кличко. Над 5 хиляди български фенове подкрепиха софиянеца в зала "о2 Arena" в Хамбург с мощни възгласи през цялото време.

Още преди 2 години Пулев започна да проучва възможността да се бие в столичната зала "Арена Армеец". Заради участието му в мачовете за претендентската позиция обаче това беше невъзможно.

След като не успя да се пребори за световната титла на IBF, Кобрата ще започне нов поход към достигане на двубой за титла. Той самият призна, че за него е важно да натрупа още опит, който минава през изиграването на повече срещи.

Очаква се за организирането на галавечер в България да съдейства и новият премиер Бойко Борисов, който има афинитет към спорта. Освен това лидерът на ГЕРБ не крие симпатиите си към Кобрата и изгледа на живо един от предишните му мачове.

Кубрат Пулев ще се бие отново за световна титла, след като възвърне позициите си, което означава 3-4 мача или 2 години, според треньорът му Ото Рамин.