Владимир Кличко повали Кубрат Пулев със зловещ нокаут в Хамбург (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Владимир Кличко нокаутира Кубрат Пулев в петия рунд и защити за 17-и път короната си на световен шампион в тежка категория.

Двубоят между двамата се проведе в зала "o2 World Hamburg", а брутално ляво кроше на украинеца в петия рунд сложи край на шампионските амбиции на българския претендент. Поне засега.

Още в първия рунд Кобрата на два пъти се озова в нокдаун след мощни леви крошета на украинеца, като и в следващите рундове българинът понесе няколко тежки удара, включително и нов нокдаун в третия, преди в крайна сметка да бъде нокаутиран.

Софиянецът също съумя да пласира няколко успешни попадения в главата на Кличко, но това не се оказа достатъчно, за да бъде сломен дългогодишния властелин и неоспорим хегемон на тежката категория.

Така Кубрат Пулев записа първата си загуба като професионален боксьор в своя 21-и мач до момента, докато Владимир Кличко записа своя 63-и успех от 66 мача и 53-и с нокаут.

Дори след нокаута българската публика в "o2 World Hamburg" не спря да скандира името на Кубрат Пулев, който от своя страна се качи на въжетата и поздрави сънародниците си за горещата подкрепа на германска земя.

След края на сблъсъка Кобрата заяви в ефира на Нова телевизия, че инкасираното поражение няма да сломи духа му, като напротив - той ще продължи борбата си към изкачване на върха в световния професионален бокс.

Кубрат Пулев излезе на ринга в Хамбург в компанията на своя брат Тервел, който неуморимо се опитваше да му дава съвети от ъгъла. Заедно с Тервел в Германия пристигна и главният селекционер на българския национален отбор по бокс Михаил Таков, който също даде всичко от себе си, за да подготви софиянеца максимално добре за голямата битка.

4124478

Първият рунд протече кошмарно за българина, който на два пъти изпадна в нокдаун след силни леви крошета на украинеца. Преди това Пулев успя да пласира силен ляв прав в лицето на шампиона, който за малко разтърси Кличко, но скоро след това българинът на два пъти се озова на пода.

За щастие Кобрата успя да се възстанови от двата инкасирани нокдауна, като през втория рунд до нови нокдауни не се стигна. Българинът обаче трудно успяваше да намери правилната дистанция до украинеца, докато Кличко отново да успя да пласира силно ляво кроше и удар с дясна ръка в главата на претендента.

4124480

В третия рунд се стигна до нов кошмар за българския претендент, защото Владимир Кличко успя да пласира мощен десен удар в главата на софиянеца. Стигна се и до нов нокдаун, като и този път Пулев със сериозни усилия съумя да издържи до края на рунда. Пораженията по лицето на българина обаче ставаха все по-видими.

В началото на четвъртия рунд Кобрата успя да пласира хубав десен прав в лицето на шампиона, който отново разтърси за миг украинеца. Малко след това софиянецът съумя да осъществи и успешна комбинация с лява-дясна ръка, докато Кличко продължаваше да търси клинчове при всяко скъсяване на дистанцията между двамата. Шампионът отговори с нови успешни леви крошета, като именно този удар продължи да бъде един от най-успешните за Кличко в днешната вечер.

Мачът свърши в петия рунд, когато Владимир Кличко стовари поредното си зловещо тежко ляво кроше в главата на българина. Претендентът падна безпомощно на пода, което означаваше и край на двубоя.