Талант №1 на Хърватия ще готви Кобрата за боя с Кличко

Най-добрият хърватски боксьор Филип Хъргович е следващият спаринг партньор на Кубрат Пулев, съобщи хърватското издание “Вечерний лист”.

В следващите 10 дни 22-годишният талант ще играе ролята на Владимир Кличко, за да подготви Кобрата за предстоящия му сблъсък с украинеца.

За да помагат в подготовката на българина, заедно с Хъргович за Берлин са тръгнали личният му треньор Леонард Пиетрай и боксьорът Хървойе Сеп, който пък ще участва в спаринги с друг боец на “Зауерланд” - Юрген Бремер.

От мениджърската агенция на Кубрат Пулев бяха поканили Филип Хъргович за спаринги още през август, но тогава Кличко обяви, че е получил контузия и отложи мача, с което и съвместните тренировки между двамата боксьори.

Изборът на хърватина за спарингите на Кобрата съвсем не е случаен. Той е висок точно толкова колкото Владимир - 198 сантиметра, като се слави като голям фен на братята Кличко и познава отлично стила им.

Във визитката на Хъргович личат спаринги с Дейвид Хей и Дионтей Уайлдър. Без да иска хърватинът дори става причина за отлагането на мача на Хей с Тайсън Фюри, след като отваря огромна аркада на британеца по време на съвместна тренировка през септември 2013 г.

До най-дългоочакваното събитие в професионалния бокс през този година - мачът между шампиона Владимир Кличко и претендента (за титлата на Международната боксова федерация - IBF - б.а.) Кубрат Пулев остават около две седмици. Датата е 15 ноември, а мястото - зала "O2 World Arena" в Хамбург.