Полски гигант, почти нокаутирал Кличко, става спаринг на Кобрата

снимка: bild.de

Промоутърите на Кубрат Пулев от “Зауерланд Ивентс” подхождат много внимателно към избора на неговите спаринг партньори и в списъка вече е включен небезизвестният поляк Мариуш Ваш, който е един от бившите претенденти за титлите на Владимир Кличко, информира boxen.de.

В момента Викинга, както е прозвището на Вах, е известен и с това, че има 27 победи от 28 мача на професионалния ринг, 25 от които постигнати с нокаут!

Единствената му загуба е от Владимир Кличко, допусната преди почти две години (10 ноември 2012 - б.а.) със съдийско решение след битка в 12 рунда (120-107, 120-107 и 119-109) в Хамбург.

Този мач остава в историята като една от най-трудните защити на украинеца, като Мариуш Вах за малко не стига до специалитета си - нокаут и срещу Кличко, след като разклаща Владимир с удар в челюстта в последните секунди на 5-ия рунд, но звънецът спасява украинеца.

След боя с Кличко, обаче, 202-сантиметровият поляк е хванат с допинг. Той признава вината си и в момента очаква наказанието си. Самият Вах (32), който е с една година по-млад от Кубрат Пулев (33) нееднократно е заявявал, че възнамерява да се завърне на ринга, независимо от срока на наказанието му.

Владимир Кличко трябваше да защитава пояса си, версия WBF (Международна боксова федерация) срещу Кобрата на 6 септември, но украинецът отложи боя заради контузия и сега новата дата е 15 ноември, отново в зала "О2 World Arena" в Хамбург.