Кубрат Пулев: Кличко е костелив орех, но ще го счупя!

галерия:

снимка: Facebook/Kubrat Pulev

Кубрат Пулев за пореден път обяви, че ще свали от трона му властелина в тежка категория на професионалния бокс в последното десетилетие Владимир Кличко на предстоящия мач за титлата на IBF (Международна боксова федерация) на 15 ноември в зала “O2 World Arena” в Хамбург.

Кличко трябваше да защитава пояса си срещу Кобрата на 6 септември, но украинецът отложи боя заради контузия.

Оттогава Кубрат започна да хвърля все по-тежки думи и обвинения срещу шампиона, като по всичко изглежда, че психологическата война ще набира все по-голяма сила.

33-годишният софиянец е убеден, че ще победи Владимир, боят с когото чака вече две години.

“Подготвен съм много добре за този мач. Кличко е костелив орех за чупене, но мисля, че разполагам с оръжията да го строша”, заяви Кобрата в интервю за германското издание boxen.de.

“Неговите дълги прави няма да ме спрат. Проблемите са за това, за да бъдат решавани. Сигурен съм, че съм способен да го победя”, добави непобеденият на професионалния ринг българин.

4113807

Междувременно стана ясно, че промоутърите на Кубрат Пулев от “Зауерланд Ивентс” подхождат много внимателно към избора на неговите партньори и в списъка е включен полския нокаутьор Мариуш Ваш, който е един от бившите претенденти за титлите на Владимир Кличко.

Sporta.bg припомня, че Викинга, както е известен Вах, е известен и с това, че има 27 победи от 28 мача между въжетата, 25 от които постигнати с нокаут! Единствената му загуба е от Владимир Кличко, допусната преди почти две години (10 ноември 2012 - б.а.) със съдийско решение след битка в 12 рунда (120-107, 120-107 и 119-109) в Хамбург.

Всичко това предполага, че ни очаква страхотен бой на 15 ноември. Всичко останало би било разочарование”, посочват от boxen.de.