От щаба на Кличко контрираха Кобрата: Устата му е прекалено голяма

снимка: photonista.de

От "Кличко мениджмънт груп" реагираха на обвиненията на българския му опонент Кубрат Пулев.

Както е известно двубоят за световната титла в тежка категория между двамата трябваше да се състои следващата събота (6 септември), но бе отменена заради контузия на украинеца. Новата дата на боя е 15 ноември, отново в Хамбург.

Кобрата обаче открито заяви, че не вярва в контузията на Владимир Кличко и единствената причина за отлагането на срещата е притеснението на украинския шампион, че може да загуби.

"Причината за промяната на датата на мача е скъсан мускул на бицепса, който Кличко получи по време на спаринг в австрийския град Гоинг", заяви за австрийската агенция АПА говорителят на "Кличко мениджмънт груп" Лоренц Айххорн, който поясни, че травмата е диагностицирана от главния лекар на клиниката в Санкт Йоан - доктор Роберт Зиопраес.

"Заради това Владимимир Кличко трябва да почива около четири седмици. Като професионален боксьор Кубрат Пулев трябва да знае, че контузиите водят до прекъсване на тренировъчния процес. Неговите обвинения са неуместни, а устата му е прекалено голяма", каза още Лоренц Айххорн.