Официално: Кубрат Пулев – Владимир Кличко на 15-ти ноември

снимка: Facebook/Kubrat Pulev

Дългоочакваният дуел за световната титла по бокс тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) между Владимир Кличко и Кубрат Пулев ще се състои на 15-ти ноември в Хамбург.

Новината идва директно от медийните представители на украинския шампион, като официалният му акаунт в Туитър публикува информацията.

„С удоволствие обявявам, че 15-ти ноември е новата дата за мача ми срещу Кубрат Пулев в Хамбург. Благодаря ви много за подкрепата“, пише в съобщението от акаунта на Кличко, като към него е публикувано и видео обръщение на шампиона.

Sporta.bg припомня, че преди два дни Кличко обяви, че е котузил бицепса си по време на тренировките си за мача. Украинецът се подготвя изключително сериозно за изпитанието "Пулев" и от седмици е на лагер в австрийската част на Тирол, където се подлага на огромни натоварвания и е изиграл 15 спаринга по 12 рунда, което е довело до разкъсване на бицепса.

Владимир Кличко публично се извини на Кобрата за неприятното отлагане на двубоя, а от мениджърската агенция на българина "Зауерланд" прогнозираха, че новата дата ще бъде около края на месец октомври. По-късно на 25-ти август обаче мениджърът на Кличко Бернд Бьонте изрази надеждите си мачът с Кобрата да бъде насрочен за 15-ти ноември, като се изчакваше съгласието на Международната боксова федерация, на организаторите от зала "o2 Арена" в Хамбург и на телевизия RTL, която разпространява директния сигнал.