Кличко разкри най-големия си страх преди мача с Кобрата

снимка: БТА/AP

Световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко отново говори пред медиите, малко повече от две седмици преди двубоя си с Кубрат Пулев в Хамбург.

Украинецът ще защитава световната си корона срещу българския претендент, който все още няма поражение на професионалния ринг.

И този път 38-годишният украинец изрази респекта си към Кобрата, заявявайки очаквания, че Кубрат Пулев ще излезе на ринга в Хамбург, намирайки се във възможно най-добрата си форма досега.

"Пулев е силен, добър боксьор с отлична техника, уверен в своите сили, което вече го доказа в хода на нашата първа пресконференция. Знам, че Пулев ще бъде в най-добра кондиция за този бой, защото това е боят на неговия живот, и ще положи максимум усилия за победата", отбеляза украинският исполин.

Владимир Кличко отново призна, че най-големият му страх остава възможността отново да загуби, макар и това да не му се е случвало от вече десет години насам. За последно победа над Кличко постигна американецът Леймън Брюстър, който сензационно го нокаутира през 2004 година. От този момент до днес обаче, украинецът е непобедим между въжетата.

"Аз продължавам да бъда силно мотивиран. И главните съставки в моята мотивация са страхът от загуба и боязънта да се изплашиш. Това ме мотивира да бъда дисциплиниран, да вървя напред. Изкуството на бокса се заключава в това да доминираш на ринга така, че да не оставиш на съперника си и най-малкия шанс", обясни шампионът.

"Пулев заема лидерски позиции в класациите на всички федерации и затова ние ще го проверим на ринга. Той се е боксирал с много високи момчета, които са по-високи от мен - Александър Димитренко и Александър Устинов. Но той не е имал съперник, който е готов да умре на ринга. С нетърпение чакам нашия бой и ще се постарая да се проявя в него по-добре от когато и да е било", заяви още Кличко.

По-рано днес мениджърът на Кличко Бернд Бьонте потвърди, че всички билети за боя в "Arena o2" вече са разпродадени.