България с 3 медала от Европейското по бокс за момичета и девойки

снимка: bgboxing.org

Българските състезателки спечелиха един сребърен и два бронзови медала, а освен това имат и три пети места на Европейското първенство по бокс за момичета и девойки, което завърши снощи в италианския град Асизи, съобщиха от родната федерация.

На финала при момичетата в категория до 46 кг Еми-Мари Тодорова не успя да се пребори за златото с представителката на домакините Мадалена Барета и отстъпи с 0:3 съдийски гласа (28:29, 27:30, 28:29).

Независимо от загубата това е голям успех за младата състезателка, която и догодина ще участва в същата възрастова група.

С бронзови медали се завръщат Михаела Николова от БК Локомотив (София) с треньор Борислав Георгиев и Мария Павлова от БК Арда (Кърджали) с треньор Стоян Узунов.

Пети в Европа са Розалия Пайчева и Габриела Свиленова от Локомотив, както и представителката на БК Левски-София запад Никол Младенова.

Рускините спечелиха 11 златни медала от общо 23 категории в двете възрастови групи. Особено убедителни бяха те при девойките, където са безапелационни с 6 шампионки.

Италия има 4 златни отличия, Полша - 3 , Англия - 2 и по една - Турция, Швеция и Украйна.