Кличко отново похвали Пулев: Силен е не само на думи

снимка: Guliver/Getty Images

Световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко отново показа, че изпитва сериозен респект към следващия си опонент Кубрат Пулев.

Историческият за българския бокс мач ще се състои на 6 септември в германския град Хамбург, като Кобрата ще опита да се превърне в първият наш боксьор, спечелил световната титла в тежка категория.

„Със сигурност Кубрат Пулев ще направи всичко възможно, за да победи. Той е много мотивиран, показа го и на пресконференцията в Хамбург", заяви Владимир Кличко.

Украинецът добави, че за разлика от много други боксьори, които повече говорят, отколкото се бият, Кубрат Пулев наистина има какво да покаже между въжетата.

"Този атлет се смята за най-силният след шампиона и съм сигурен, че ще го покаже на ринга, а не само с война на думи на пресконференция. Вижда се желанието му да спечели", посочи Кличко, за когото това ще бъде 66-и мач в кариерата му на професионален боксьор.

Световният шампион не е допускал загуба от вече десет години, след като за последно загуби от американеца Леймън Брюстър през месец април 2004.

За последно Кличко излезе на ринга през април, когато спечели без каквито и да е проблеми срещу австралийския претендент Алекс Лиапай.