Трета българска победа на Световното за младежи

галерия:

снимка: БФ Бокс

Българските боксьори постигнаха трета победа на световното първенство за младежи, което се провежда в зала „Арена Ареемц” в София.

В кат. до 69 кг пловдивчанинът Роберт Чамасанян победи с единодушно решение на тримата съдии иранеца Яздан Ахмади в среща от първия кръг. Двубоят започна вихрена и за двамата боксьори с размяна на бързи удари.

В първия рунд обаче иранецът имаше превъзходство, като получи повече точки при двама от съдиите. Във втория рунд българкото момче успя да нанесе доста сериозни удари и да спечели частта.

Въпреки че напусна ринга с разкървавен нос, Роберт Чамасанян го направи като победител при това с пълно превъзходство в съдийските отсъждания.

„Бях доста притеснен по време на мача да не запиша първа загуба за България и затова не ми се получи много мача. Радостен съм, че спечелих и съм сигурен, че в следващите двубои ще се представя по-добре”, коментира Чамасанян.

 

Следващият съперник на българина на 19 април ще е Омани Уел от Алжир, който почиваше в първия кръг. Чамасанян записа третата победа за българския отбор на световното, като преди него това стораха Душко Благовестов (56 кг) и Крастиян Дойчев (64).

Утре българите ще имат най-масовото присъствие от началото на състезанието, като на ринга ще се качат петима наши представители.