Пулев, Йовчев и куп спортисти наградени от ОСК ЦСКА

снимка: БТА

Европейският вицешампион по самбо Борис Борисов и световната шампионка по самбо Ваня Иванова са най-добрите спортисти на спортните клубове на ЦСКА за 2012 година. Треньор номер 1 на ЦСКА за миналата година е Красимира Томова - треньорка по самбо.

 

Това стана ясно днес на пищна церемония в голямата зала на Централния военен клуб, на която присъстваха много от най-големите български спортисти за всички времена - олимпийската шампионка и световна рекордьорка на висок скок Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет, треньор номер 1 на България по футбол за 20-ти век Димитър Пенев, двукратният олимпийски шампион по вдигане на тежести Норайр Нурикян, олимпийските шампионки по гребане Светла Оцетова и Здравка Йорданова, легендарният вратар на футболния отбор от 80-те години на миналия век Георги Велинов.

 

Президентът на ОСК ЦСКА Георги Калчев, бивш европейски шампион и бивш световен вицешампион по борба, връчи първата награда на министъра на отбраната Аню Ангелов, който каза:

 

"Не знам да имам големи заслуги към ЦСКА, но съм съпричастен към успехите, както и към неуспехите. Само ЦСКА!".

 

"Властелинът на пръстените" Йордан Йовчев получи специалния приз за изключителни спортни успехи и спортно дълголетие. Йовчев благодари и каза, че като войник е бил член на ЦСКА.

 

Наградата световен тандем със световен принос получиха Михаил Таков и Кубрат Пулев, съответно треньор по бокс и европейски шампион по бокс за професионалисти в тежка категория.

 

Треньор номер 1 на България за 2012 година Михаил Таков каза, че целият му живот - и като състезател, и като треньор, е свързан с ЦСКА. Най-успешен клуб на ЦСКА през 2012 година е клубът по самбо, джудо и сумо, който има седем медала от световни първенства и 10 от европейски първенства.