Кубрат Пулев все още обмисля бъдещето си

снимка: БТА

Най-добрият боксьор на България Кубрат Пулев ще удължи почивката си след тежкия нокаут срещу Владимир Кличко на 15 ноември в Хамбург.

Това потвърди един от личните треньори на Кобрата - Михаил Таков, който също бе в неговия щаб за двубоя с украинеца пред почти два месеца.

Софиянецът понесе тежък нокаут в петия рунд и засега се прости с мечтата си да бъде световен шампион, а пред "България днес" Михаил Таков потвърди, че Пулев все още има да изчиства много неща около бъдещето си, преди да се завърне на ринга.

"Засега все още почива - обясни Михаил Таков. - Ще направя сравнение с една замърсена река, която трябва хубаво да се оттече. Има доста неща за изчистване като треньори, бъдещи мачове и мениджъри. Това са много работи, които ще се случат в необозримото бъдеще. Той винаги е добре дошъл да се готви с момчетата от националния тим, защото им действа много положително. Дори и да се включи в едно футболно мачле", сподели Таков.

Бившият европейски шампион в тежка категория все още не е разкрил подробности относно бъдещето си в профибокса.

След нокаута срещу Кличко се заговори, че Кобрата може да смени не само германския си треньор Ото Рамин, но и промоутърската си компания "Зауерланд Ивентс". Пред българските медии Пулев обеща, че ще обяви решението си по тези въпроси след коледните и новогодишни празници.