Треньор на Кличко: Никой друг не може да стори това с Пулев!

галерия:

снимка: boxingscene.com

Един от треньорите на Владимир Кличко Джеймс Али Башир даде интервю за боксовото издание Boxing Beats and Rhymes, анализирайки случилото се между украинския шампион и Кубрат Пулев на 15 ноември в Хамбург.

Кличко нанесе нокаут в петия рунд на българския претендент и запази световната си корона, изпращайки Кобрата в нокдаун общо четири пъти за срещата.

Споделяйки мнението си за двубоя в „о2 World Hamburg”, Джеймс Али Башир посочи, че поведението на Кубрат Пулев преди двубоя и множеството обвинения, отправени по адрес на Владимир Кличко, действително са разгневили световния шампион.

Али Башир също така посочи, че вероятно нито един друг боксьор в тежка категория не би могъл да причини нещо подобно на Кубрат Пулев в настоящия момент.

„Все още съм уверен, че Кубрат Пулев би спечелил срещу повечето други, ако не и всички останали боксьори в тежка категория, освен Владимир. Може и да бъркам, но от моя гледна точка Пулев печели срещу всички останали“, заяви именитият специалист.

„Пулев постоянно се опитваше да обижда Владимир, включително заявявайки, че той няма сърце. Мисля, че Пулев успя да го ядоса. Владимир бе наистина разгневен преди този мач. Той обаче е най-добрият боксьор в тежка категория, а победата му в събота го доказва. Кой друг би могъл да причини нещо подобно на Кубрат Пулев? Никой!“, продължи Али Башир.

„Пулев има победи над Тони Томпсън, Димитренко и гиганта Александър Устинов, които не са страхотни боксьори, но са добри такива. А той ги пречупи сравнително лесно! Ако този нокаут не го пречупи, Кубрат Пулев може да спечели срещу всички останали в тежка категория. Той притежава нужнитек качества за това – характер, трудолюбие и боксови умения. Единственият въпрос е как той ще се възстанови от този нокаут“, каза още треньорът на Владимир Кличко.

4124567

Джеймс Али Башир призна, че той и останалите треньори от щаба на Кличко са разузнали добре Кубрат Пулев, забелязвайки пропуските в защитата на софиянеца.

„По време на лагера казах на Владимир, че Пулев вероятно ще опита да вкара мача във война на левите прави и въпреки, че ние можехме да спечелим този двубой, би било добре да потърсим друг отговор на играта му. Забелязахме, че Пулев вдига дясната си ръка, когато очаква ляв прав от страна на съперника си, което оставя пространство той да бъде атакуван с ляво кроше“, обясни наставникът.

Опитният специалист сподели мнение, че Кубрат Пулев е допуснал грешка, опитвайки да влезе в отворен бой със световния шампион.

„Да, мисля че Пулев допусна грешка, опитвайки да влезе в режим на отворен двубой с Владимир. Дори и след два нокдауна още в първия рунд. Ако аз бях в неговия ъгъл, щях да го посъветвам да се движи повече и да предостави следващите два рунда на Владимир, но в никакъв случай да не влиза отново в бой. За моя изненада обаче, Пулев излезе същата настройка и във втория рунд. Той просто нямаше план „Б“, заключи Али Башир.