Кобрата: С подкрепата на публиката ще пребия Джонсън, ще сбъдна мечтата си да стана Световен шампион

снимка: БГНЕС/EPA

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев ще защитава Интерконтинентална титла на Световната боксова асоциация (WBA) в двубой с Кевин Джонсън на 28 април в зала "Арена Армеец" в София.

"За мен беше невероятно преживяване да получа толкова подкрепа от публиката. Усещах енергията около ринга и това ми даде силата да победя с технически нокаут", заяви Кобрата пред официалния сайт на неговите промоутъри TeamSauerland.

"Основната ми цел е да се бия за световната титла и на 28 април ще направя още една стъпка към тази цел. Вече тренирам усилено, за да докажа, че съм достоен отново да се бия за короната в тежка категория", добави Пулев.

"Джонсън е труден съперник. Достатъчно е да погледнеш биографията му, за да разбереш, че това ще е истинско предизвикателство. Изправял се е на ринга срещу много боксьори от световна класа като Виталий Кличко и Антъни Джошуа", заяви боксьорът.

"Знам, че ще трябва да съм във върхова форма, за да спечеля този двубой, но с помощта на треньора ми Ули Вегнер и подкрепата на българите съм убеден, че ще победя и ще мога да отпразнувам още една стъпка към сбъдването на мечтата ми да стана Световен шампион в тежка категория", отсече Пулев.

"Изключително сме щастливи, че ще се върнем на "Арена Армеец" за още една страхотна боксова вечер на 28 април", заяви промоутърът Кале Зауерланд.

"Промотирали сме мачове по целия свят и трябва да кажа, че атмосферата в София беше удивителна. Подкрепата, която Кубрат получава от българите, е специална и това ще му даде сили да стигне до върха. Битката срещу Кевин Джонсън ще е тежко изпитание – Джонсън се е бил срещу много от най-големите имена в тежката дивизия и е спиран само веднъж. Кубрат трябва отново да се докаже и да покаже, че е готов за Световната титла", добави Зауерланд.