Хонда Гресини все пак ще участва на състезанието във Валенсия

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Хонда Гресини, за който се състезаваше трагично загиналият преди седмица Марко Симончели, все пак ще вземе участие в предстоящото, последно за този сезон състезание от MotoGP във Валенсия.


Първоначално собственикът на тима Фаусто Гресини заяви, че неговият екип няма да участва в старта, все още изпитвайки дълбок шок от кончината на италианеца. Днес обаче от щаба на Гресини обявиха, че отборът все пак ще пътува до Валенсия, като участието в състезанието ще бъде в памет на Марко Симончели.


Според Фаусто Гресини, самият Симончели би предпочел да види своят отбор състезаващ се, вместо оттеглил се от битката.


"Решението да участваме в състезанието не бе никак лесно за взимане. Ние обаче ще направим това, което Марко би поискал от нас", коментира Фаусто Гресини. "Да излезем на пистата във Валенсия определено е най-добрият начин, по който бихме могли да почетем паметта му. Чрез това, което той най-много обичаше на тази земя - да се състезава и да изпитва емоциите на MotoGP".


Единствен Хироши Аояма ще участва в Гран при на Валенсия от името на Хонда Гресини, докато Юки Такахаши и Микеле Пиро ще вземат обичайните си места на стартовата решетка в Moto2.


Стартът във Валенсия ще бъде и последен за Хироши Аояма в MotoGP, преди японецът да се впусне в сериите Wolrd Superbikes през сезон 2012.