Григор Димитров започва участието си в Стокхолм в сряда от 13:00 часа

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров ще започне участието си на тенис турнира в Стокхолм (Швеция) в сряда (19 октомври), а срещата е насрочена от 13:00 часа българско време. Надпреварата в шведската столица е с награден фонд от 600 000 евро, а съперник на българина в първия кръг е американецът Райън Суитинг, който се намира под номер 66 в ранглистата на ATP.

 

Първоначално организаторите на надпреварата в шведската столица бяха обявили, че всички мачове от първия кръг трябва да се изиграят във вторник, но впоследствие три срещи бяха отложени за утре, включително и тази на Григор Димитров със Суитинг.

 

Основната цел на българския тенисист на турнира в шведската столица е да защити 75 точки от миналогодишното си участие на чаланджър в Орлеан. За да направи това Гришо ще трябва да достигне поне до полуфиналите. Това е второ участие за Димитров в Стокхолм, а при евентуален успех той ще заработи 20 точки за световната ранглиста.

 

Поставеният под номер 4 в основната схема на надпреварата Хуан Игнасио Чела (Аржентина) пък чака победителя от мача на Григор в следващия кръг. Водач в схемата е Гаел Монфис (Франция), а под номер 2 и 3 са поставени Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) и Станислас Вавринка (Швейцария).