Раева: Отвратена съм от федерацията по художествена гимнастика

галерия:

снимка: БТА

Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева направи ужасяващи разкрития относно лагера на националния отбор в Монпелие преди световното първенство.

 

"Тези момичета и целия екип са страхотни герои, защото ние минахме през един ад преди световното първенство. Ние имахме тренировъчен лагер 10 дни и бяхме поставени в най-абсурдните условия, които може да си представи всеки един от вас. Пристигнахме там и трябваше да бъдем настанини в общежитие за бедни, където дори нямаше връзка на телефоните.

 

Естествено аз забраних на момичетата да си пипнат куфарите и помолих французите, които ни посрещнаха да ни търсят нов хотел. Групата ни беше от 18 човека и нямаше как да се намери хотел", заяви Раева.

 

"Стаята беше 50 евро и в една от тях можеше да спят по 3-4 момичета, там имаше настанени семейства по осем човека. Няма да ви казвам в какъв вид бяха тоалетните, крайпътните тоалетни от социализма в България изглеждаха по-добре. Помолих французите да търсят хотел. Три часа момичетата стояха на тревата. Намери се крайпътен мотел, в който бяхме настанени. След три дни трябваше да се преместим в друг мотел, защото стаите бяха резервирани. Никой не се интересуваше, че това е национален отбор на България.

 

Напуснахме и него, навсякъде се местехме с багажа. Имаше дни, в които не можехме да се храним, децата ядяха в крайпътни заведения за обществено хранене. Безумие, пълно безумие. И ще ви кажа още нещо, в тези мотели имаше проститутки. Не може да си представите в какви стаи бяхме настанени, пълни с мухъл. Спахме на отворени врати, защото имаше мухъл и влага", добави Раева.

 

Не е имало и осигурен транспорт до залата за тренировки. "На 40 минути бяхме от залата, в която тренирахме. От тук ни бе казано, че ще ни бъде осигурен микробуси, но нямахме шофьори. Доктор Сиракова и Мариела Пашалиева караха микробусчетата. Сега е много смешно, но тези момичета това им беше подготовката за световното първенство. Не искахме да казваме нищо, докато не свърши световното първенство. Унижението, на което бяхме, поставени няма граници просто. Отвратена съм от българската федерация по художествена гимнастика. Отвратена съм с цялата си душа и сърце", каза още Раева.