Световен шампион поиска 30 000 лв обезщетение за раняване в дискотека

галерия:

снимка: bul-wrestling.org

Световният шампион по борба свободен стил в категория до 84 килограма Михаил Ганев (26) поиска в съда обезщетение от 30 000 лв. за нанесената му средна телесна повреда от габровеца Владимир Иванов (31).

 

Инцидентът стана около 5 ч на 26 декември м. г. в бар "Текила" в Габрово. При масов побой Ганев бе наръган 5 пъти в корема и лежа близо месец в габровската областна болница и в столичния институт за спешна помощ "Пирогов". Иванов остана в ареста 44 дни, след което съдът го пусна под домашен арест.

 

На 26 септември т. г. районният съд в Габрово даде ход на делото срещу обвинения Владимир Иванов, нанесъл жестоките рани. Веднъж вече делото бе отложено, защото Михаил Ганев бил на лагер в Русия. В понеделник той се яви в съда без адвокати като граждански ищец и частен обвинител. Придружаваше го брат му Петър Ганев, който също е пострадал по време на мелето.

 

Разпитани бяха над 20 свидетели. Повечето от тях дадоха противоречиви показания в съдебна зала, някои не разбрали кой кого е ранил и защо, а други не си спомняли подробности, защото били пийнали в коледната нощ. Делото ще продължи след представяне на съдебномедицинската експертиза. Вещите лица по делото не се явиха в понеделник поради ангажимент в чужбина.

 

Приятели на Михаил Ганев споделиха пред "Труд", че на шампиона по свободна борба са му били нужни близо 4 месеца, за да се върне на тепиха. През това време е пропуснал няколко важни състезания, включително и европейски.

 

"Труд"