България е на трето място в класирането по медали след 4-ия ден на СП по художествена гимнастика

България е на трето място в класирането по медали след четвъртия ден на Световното първенство по художествена гимнастика във френския град Монпелие, информира БТА. Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели бронзовите медали на финалите на бухалки и лента снощи и донесе третото място на България. На обръч и топка тя остана четвърта, въпреки че и на тези уреди заслужаваше медал.

 

България завърши на пето място в отборното класиране, където титлата спечели Русия, пред Беларус и Украйна. Олимпийската и световна шампионка Евгения Канаева (Русия) спечели златото на всичките четири финала, а втора на четирите уреда в Дария Кондакова (Русия).

 

Русия води в класирането по медали с 9 отличия (5 златни и 4 сребърни), на второ място е Беларус с един сребърен и един бронзов медал, а на трето - България с два бронзови медала. След нас са Украйна и Израел с по едно бронзово отличие.

 

Днес Русия вероятно ще спечели нови два медала, тъй като Канаева и Кондакова са фаворитките за златото и среброто в многобоя.