Българските борци срещу съперници от Конго, Испания и ОАЕ в последния ден на СП

Българските борци от свободния стил ще срещнат противници от Конго, Испания и ОАЕ в първите си схватки на Световното първенство в Истанбул (Турция), предаде БТА. В последния седми ден от надпреварата на тепиха в зала "Синан Ердем" ще излязат борците в категории до 66, до 74 и до 120 килограма.

 

Леонид Базан ще започне в категория до 66 килограма срещу конгоанеца Мишел Доле Бондел. При победа Базан ще срещне Чун-Сон Янг от КНДР или Бланко Фуентес от Венецуела. Добрата новина за българина е това, че се размина с потока на миналогодишния световен шампион Сушил Кумар от Индия.

 

Кирил Терзиев започва елиминациите в категория до 74 килограма срещу испанския борец Алберто Мартинес, а при победа играе с победителя от мача между венецуелеца Рикардо Роберти и перуанеца Едисон Амброзио. Терзиев обаче е в потока на световния шампион от Русия - Денис Царгуш, който може да срещне на четвъртфиналите.

 

В категория до 120 килограма Димитър Кумчев започва срещу Зайед Ал Кааби от ОАЕ, а при победа ще срещне победителя от двубоя между Дмаладин Магомедов от Азербайджан и Даниел Лигети от Унгария. Българинът избегна потока на руснака Бейлал Махов, който е действащ световен шампион.