Смесената ни двойка продължава напред на Европейското първенство по плажен тенис в Албена

галерия:

Най-добрата българска смесена двойка Петър Кирилов и Катина Симеонова продължава участието си в Европейското първенство по плажен тенис в Албена, предаде БТА. Българите се наложиха с 6:1, 6:3 над кипърците Филип Алкивиадес и Галатя Касиноу. В следващия кръг Кирилов и Симеонова ще се изправят срещу испанците Антонио Рамос и Роса Ситха.

 

Двамата българи продължават в схемата и при мъжете и жените, където Кирилов с партньор Росен Ненчев днес ще се изправи срещу световните шампиони от Италия Алесандро Калбучи/Лука Меликони.

 

Останалите ни двойки, които вчера претърпяха поражения, продължават днес в "утешителния" турнир. Той е важен от гледна точка на крайното класиране на държавите. Иво Божилов и Мартин Георгиев се наложиха над Стюарт Фостър и Артър Пакстън от Великобритания с 6:0, 6:1 и в следващия кръг ще се изправят срещу чешката двойка на Ян Писецки и евродепутата Едвард Кожусник.

 

Първият ден на еврошампионата поднесе и голяма изненада - рускинята Елена Лиховцева, двукратна шампионка на смесени двойки от "Уимбълдън" и Откритото първенство на Австралия, отпадна от надпреварата. Лиховцева и партньорката й Мария Головизнина, които играят в Албена в "уайлд кард", допуснаха загуба от Мануела Амиард и Аделе Салге (Франция).

 

Европейското първенство по плажен тенис в Албена се провежда при отлична организация на осем новоизградени игрища на Централния плаж.