Мартин Роугън отново отказа мача за титлата на Европейския съюз срещу Пулев

галерия:

Северноирландецът Мартин Роугън отново отказа среща с българина Кубрат Пулев за овакантената шампионска титла на Европейския боксов съюз (EBU) в тежка категория.

 

Двубоят трябваше да се състои на 22 октомври в Хале, след като беше пренасрочван два пъти по-рано през годината. Първоначално мачът беше планиран за 16 юли в Мюнхен, след което бе преместен за 27 август, но и тогава не се състоя, тъй като северноирландецът изтъкна, че не е имал достатъчно време за подготовка.

 

40-годишният Роугън този път има далеч по-основателна причина. Той получи шанс да се бие за шампионския колан на Световния боксов съвет (WBU) срещу Люис Андреас Пинеда от Панама на 27 октомври в родния си Белфаст.

 

Титлата на WBU е вакантна от 2009 година, след като англичанинът Мат Скелтън се отказа от нея, припомня БТА. Ако Роугън спечели срещу Пинеда, той ще стане първият северноирландец в историята със световна титла в професионалния бокс.

 

Пулев пък може да се похвали с безупречния актив от 13 успеха в 13 мача, 6 от които с нокаут, а Роугън е с 14 победи (7 с нокаут) в 16 мача в професионалната си кариера.