Витали Кличко защити титлата си след нокаут в 10-ия рунд (Видео)

Украинската боксова звезда Витали Кличко защити титлата на Световния боксов съвет в тежка категория. Кличко отказа претендента за титлата Томаш Адамек (Пол) в 10-ия рунд на галавечер във Вроцлав (Пол).

 

Срещата бе наблюдавана от 42 хиляди зрители, на новия стадион в града. Витали бе пълен господар на ринга и доминираше през целия двубой. 34-годишнят Адамек има добра статистика до момента със своите 44 победи и 2 загуби.

 

40-годишния Кличко успя да отправи хубави удари в лицето на поляка още в първите рундове. Адамек издържа до 10-ия рунд, когато реферът прекрати двубоя. Полякът вече не оказваше никаква съпротива срещу ударите на Кличко.

 

По този начин Кличко записа своята 43-а победа от 45 мача, като има 40 нокаута. Също така това бе и девети двубой за защита на световната титла.

 

„Той е много добър боксьор. Той е шампион в полутежката категория, но не е достатъчно добър за най-тежката категория, защото това е все едно друга лига," заяви Витали Кличко.

 

Кличко бе по висок с 15 сантиметра от своя опонент и използваше това предимство. Адамек се залюля във втория, шести и деветия рунд.

 

„Мисля, че реферът бе прав да спре мача. Можеше дори да го спре и една минута по-рано," заяви братът на Витали - Владимир Кличко.

 


„Той просто е по-добрия боксьор и спечели мачa. Това е спорта. Понякога печелиш, понякога губиш. Този път загубих," заяви Адамек.