Рафа Надал: Това бе най-силният ми мач тази година

галерия:

снимка: БТА

Рафа Надал сподели след спечеления полуфинал срещу Анди Мъри, че това е бил най-силният му мач за годината.


Надал се справи по-лесно със съпротивата на Анди Мъри и го победи с 6:4, 6:2, 3:6, 6:2. Първите два сета в мача се развиха идентичено, като Надал успяваше да вземе своите точки за пробив, за разлика от Мъри.

 

Испанецът проби веднъж подаване на Мъри в първия сет и два пъти във втория. В третата част шотландецът започна по-добре и поведе с 2:0, но Рафа бързо изравни. Тогава настъпи спад в играта на Надал и той спечели само още един гейм в този сет. Рафа бързо поправи играта си в четвъртия сет и нямаше проблеми за 6:2.

 

"Днес е много тъжен ден за хората в Ню Йорк. Изказвам съболезнования към семействата на жертвите. Имам ужасни спомени от този ден", каза Надал, който по време на атаките е бил едва на 15 години.

 

"Срещу Анди днес бе моят най-силен мач тази година. началото на четвъртия сет бе много важно. Затова исках да съм по-агресивен", добави Надал.

 

Испанецът има пет загуби на финали от Джокович този сезон. Сърбинът пък е с рекордните 63 победи и 2 загуби тази година.

 

"Не мога да играя добре срещу Джокович все още. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си. Миналата година изиграх невероятен финал", заяви също Надал, който ще се стреми към 11-та си титла от турнир от Големия Шлем. Джокович пък ще се бори за 10-та титла за годината и трета от турнири от Големия Шлем след Откритото първенство на Австралия и "Уимбълдън".