Германец спечели шампионската титла в откритото първенство по голф

галерия:

Германският голфър Флориан Колберг спечели шампионската титла в Седмото открито първенство на България по голф, което завърши днес на трите игрища от Кейп Калиакра.

 

Той изигра финалния кръг на BlackSeaRama с два удара под пара и събра общ сбор от трите турнирни дни 220 удара. 17-годишният състезател от турски произход от две години усъвършенства голф уменията си под ръководството на треньора на Мартин Каймер - номер три в световния голф.

 

На второ и трето място в шампионската дивизия се класираха руснакът Никита Пономарьов с 225 и британският състезател Даниел Джефрис с 226 удара. В плейт дивизията спечели българският голфър Илиян Ралев, който не остави никакви шансове на конкурентите си във финалния кръг на Lighthouse и завърши със 111 точки.

 

Истинска драма се разигра в шампионската дивизия при ветераните. Американецът Джими Ригсби, който след втория кръг изоставаше от водача Тери Фентън с цели осем удара, успя да доведе развоя на състезанието до плейоф, след като двамата събраха сбор от трите кръга 228 удара.

 

Регламентът на допълнителните дупки беше "внезапна смърт". Още на първата дупка Ригсби постигна бърди и с това заслужи шампионската титла при най-силните състезатели на възраст над 50 г.